adscode
adscode
adscode

Sinop'un Dış Ticaret İstatistikleri Açıklandı

TÜİK tarafından açıklanan 2024 Mayıs ayı dış ticaret istatistiklerine göre Sinop'un dış ticaret performansı incelendi.

Sinop'un Dış Ticaret İstatistikleri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Mayıs ayı dış ticaret istatistiklerini paylaştı.

Buna göre, 2024 yılı Mayıs ayında Sinop'tan yapılan ihracat 3 milyon 734 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatın yüzde 32,1 arttığı belirlendi. Sinop'un Mayıs ayındaki ithalatı ise 366 bin dolar olarak açıklandı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62,7 azaldı. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 1020,5 olarak hesaplandı.

Sinop'un Mayıs ayında gerçekleştirdiği ihracatın yoğun olduğu ürün grupları incelendiğinde, çatal-bıçak takımı, el aletleri ve genel hırdavat malzemeleri imalatı ürün grubunun ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ürün grubunu tarım ve ormancılık makineleri imalatı ve mobilya imalatı ürün grupları takip etti. Ayrıca, Sinop'tan 51 farklı ürün grubuna ihracat gerçekleştiği belirlendi.

İthalat tarafında ise, motorlu kara taşıtlarının imalatı, rulman, dişli/dişli takımı, şanzıman ve plastik ürünlerin imalatı ürün gruplarının öne çıktığı gözlendi. Sinop'un Mayıs ayında 44 farklı ürün gruba ithalat yaptığı belirtildi. Sinop'un dış ticaretinde Almanya, Güney Kore ve Ukrayna'nın öne çıktığı görüldü. Almanya'nın en fazla ihracat yapılan ülke olduğu, Çin, İspanya ve Vietnam'ın ise en fazla ithalat yapılan ülkeler arasında olduğu açıklandı. Sinop'un Mayıs ayında 53 farklı ülkeye ihracat ve 21 farklı ülkeden ithalat gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder