adscode
adscode
adscode

Sivas OSB Firmalarına Cazibe Merkezi Desteği Bekleniyor

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaların cazibe merkezi desteği beklediği belirtildi.

Sivas OSB Firmalarına Cazibe Merkezi Desteği Bekleniyor

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (SOSAD) Başkanı İsmail Timuçin, Sivas OSB'deki firmaların ortalama 20-25 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve ağırlıklı olarak ihracata yönelik faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Timuçin, bu firmaların cazibe merkezi desteği almaları halinde çok daha hızlı büyüyeceklerini ve ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, en az dört bin kişilik yeni bir istihdam alanı oluşturulabileceğini belirtti. SOSAD Başkanı, kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için önemli bir çözüm önerisi sundu. Meslek liselerine verilen önemin artırılması gerektiğini ve bu okulların sayısının çoğaltılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ortaokul mezunu öğrencilere ve ailelerine yönelik kariyer günleri düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Timuçin, 1.

Organize Sanayi Bölgesinin Cazibe Merkezine alınması için umutlarının devam ettiğini belirterek, firmaların hala bu desteklerden faydalanamadığını ancak umutlarının devam ettiğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder