adscode
adscode
adscode

Smart Güneş Teknolojileri Yerli Güneş Hücresi Üretimine Başladı

Smart Güneş Teknolojileri, Aliağa'da 800 MW kapasiteli tesislerinde yerli güneş hücresi üretimine başladı. Şirket, uluslararası pazarlarda rekabetçi gücünü artırarak büyümeyi hedefliyor.

Smart Güneş Teknolojileri Yerli Güneş Hücresi Üretimine Başladı

Smart Güneş Teknolojileri, Aliağa'da 800 MW kapasiteli tesislerinde yerli güneş hücresi üretimine başladı.

Şirket, Aliağa Güneş Paneli ve Hücre Üretim Tesisi'nde tamamladığı yatırımların ardından başarılı deneme üretim süreçlerini de tamamlayarak 800 MW kapasiteli yerli güneş hücresi üretimine geçti. Aynı zamanda, yerli güneş hücreleri kullanılan güneş paneli üretim süreçlerine de başlanmıştır.

Bu yatırım ile Şirket, dikey entegre sistem yapısını güçlendirerek rekabetçi gücünü artırmayı ve ABD, AB gibi global pazarlarda daha fazla pazar payı elde etmeyi hedeflemektedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Demirdağ'a Aliağa'daki hücre ve panel yatırımı nedeniyle plaket takdim etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, yatırımlarını değerlendirdiği açıklamada güneş enerjisinin sektör ve çevre için taşıdığı önemi vurgulayarak, şirketin yenilikçi teknolojilere ve ileriye dönük projelere yatırım yaptığını belirtti.

Yerli güneş paneli üretiminin başlamasıyla ithal ikamesi sağlanacak, ülke ekonomisine destek olunacak ve şirketin Türk menşeli güneş paneli ve güneş hücresi ihraç etmesi mümkün hale gelecektir.

Ayrıca, uluslararası pazarlardaki fırsatları yakından takip eden şirket, Amerika ve Avrupa pazarlarındaki yatırım fırsatlarına odaklanarak yeni yatırım olanaklarını değerlendirmeye devam edecektir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder