adscode
adscode
adscode

SON DAKİKA Başkan Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı Çiftçiye 250 bin TL destek kredisi

Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabileceklti Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9 75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır

SON DAKİKA Başkan Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı Çiftçiye 250 bin TL destek kredisi

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçiye kredi müjdesi veren Başkan Erdoğan, Çiftçi Kredi Destek Paketi'nin uygulamaya geçeceğini ifade etti. Çiftçilerin her türlü harcama için kullanabileceği, kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75 ve 36 ay vadeli olacak.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Biz de tahılı, meyvesi sebzesi, hayvanı başta olmak üzere toprağımıza sahip çıkmanın, ona işleyen çiftçilerimize destek olma peşindeyiz.

Hükümetlerimiz döneminde çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Tarım sektörü ve ana unsuru olan çiftçilerimizi bir bütün olarak görüyoruz. Tarlasını en modern ekipmanlarla süren çiftçilerimiz ile bu makinaları üretenleri ayrı tutmuyoruz.

Ülkemizin 81 ilinden 2 bine yakın çiftçimizle işletme sahibimizle gerçekleştirdiğimiz bugünkü buluşmayı da tüm bu gayretlerin özeti olarak değerlendiriyoruz.

"DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARINI SEFERBER EDİYOR"

Biraz önce genç, kadın çiftçilerimizin konuşmalarının özetini dinledik.

Toprağı aşkla sevgiyle işleyen 1 milyonu aşkın çiftçimizin kendisine sunulan kredi imkanını üretime dönüştürdüğünü, emeklerimizin boşa gitmediğini ispat ediyor.

Bu tablo karşısında bizde, Tarım ve Orman Bakanlığımızla, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yürüttüğümüz çalışmaları daha ileriye taşıma şevki kazanıyoruz.

Meraların korunmasından depolama ve satış kanallarının geliştirilmesine kadar her alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terilerinin karşılığını alamabilmelerini sağlıyoruz.

Devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor, talepleri dikkat alıyoruz.

ÇİFTÇİ DESTEK KREDİSİ HAYATA GEÇİYOR

- Çiftçi Destek Kredisinin uygulamaya geçeceğinin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır.

- İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredimiz. Uygulamaya koyacağımız Tarımsal KOBİ kredisinin üst limiti 15 milyon TL, yıllık faiz oranı yüzde 4,75 olacak.

- Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankası'nda sağlanacak uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon, faiz oranı 9,75, vadesi 60 aydır.

Tüm bu kredi imkanlarının çiftçilere ve işletmelere hayırlı olmasını diliyorum.

"KADIN VE GENÇ ÇİFTÇİ KREDİ LİMİTLERİNİ 1 MİLYON TL'YE ÇIKARIYORUZ"

Ziraat Bankası Genel Müdürümüze, genç ve kadın çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyorum. Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılım'ın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek düzenlemeyi inşallah hayata geçireceğiz.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN HAZIRLIKLARINI DÖRT BİR KOLDAN YÜRÜTÜYORUZ"

Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını da dört bir koldan yürütüyoruz. Konu üretim olduğunda toprağın bereketi olduğunda bizim için akan sular durur. Bu mücadelede çiftçilerimizden alacağımız destek hayati öneme sahiptir.

Dilinde hayırlı söz olmayanların topunu getirseniz şuradaki buluşmamızın hasılasının yanına bile yaklaşamazlar. Kardeşlerim, çalışmak için dertli olmak lazım. Mücadele etmek için yaşamış olmak lazım. Üretmek için de ter dökmek lazım. Başarı kazanmak için tecrübe ve hazırlık lazım. Tüm bunlar için sarsılmaz bir inanç, çelikten bir irade lazım. Biz üstadın deyimiyle Akrebin kıskacında yoğrula yoğrula Yunus gibi pişe pişe Hacı Bektaş'tan aldığımız ilhamla bir olarak, diri olarak, kardeş olarak bugünlere geldik."

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin