adscode
adscode
adscode

Son dakika: İntikam yemini ettiler, İsrail 20 bin askeri sınıra yığdı!

Son dakika... Dün Lübnan genelindeki binlerce çağrı cihazının patlaması nedeni ile 9 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı. Hizbullah bu saldırının ardından intikam yemini ederken, İsrail Lübnan sınırına 20 bin asker gö

Son dakika: İntikam yemini ettiler, İsrail 20 bin askeri sınıra yığdı!

İsrail hükümeti dün resmi olarak ülkenin kuzeyindeki Lübnan sınırındaki çatışmaları da "savaş hedefleri" arasına ekledi. Kuzey sınırında tansiyon yükselirken Lübnan içindeyse tuhaf patlamalar yaşandı. Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının İsrail tarafından hacklendikten sonra infilak ettiği ortaya çıktı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, çağrı cihazlarının patlatılması nedeniyle 9 kişi öldü, 200'ü ağır 2 bin 800 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyor.

HİZBULLAH'TAN İNTİKAM YEMİNİ

Saldırının nasıl gerçekleştiği henüz belirsiz ancak Hizbullah patlamalarla ilgili İsrail'i suçladı ve intikam yemini ederek misilleme sözü verdi. İsrail'den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

MOSSAD OPERASYONU

Saldırının Mossad operasyonu olduğuna neredeyse kesin gözle bakılırken ABD'li New York Times gazetesi İsrail'in Lübnan'a ithal edilen Tayvan yapımı çağrı cihazlarına patlayıcı madde yerleştirdiğini öne sürdü.

NYT'nin işaret ettiği Gold Apollo şirketi iddiaları yalanladı ve cihazların Avrupa'da kendi markasını kullanma hakkına sahip bir şirket tarafından yapıldığını öne sürdü.

İSRAİL BÜYÜK SÜRPRİZLERE HAZIR OLMALI

Washington Post, çağrı cihazları üzerinden düzenlenen saldırı sonrası "İsrail büyük sürprizlere hazır olmalı." uyarısında bulundu.

İSRAİL ÜLKENİN KUZEYİNE 20 BİN ASKER GÖNDERDİ

İsrail ordusunun Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından Hizbullah ile yaşanan gerilimin tırmanması nedeniyle özel bir tümeni kuzey bölgesine konuşlandırdığı bildirildi. Yerel basında çıkan haberlerde, İsrail ordusunda yer alan 98. Tümenin ülkenin kuzeyine gönderdiği belirtildi.

Söz konusu tümende paraşütçü ve komandolardan oluşan 10 ila 20 bin arasında asker bulunduğu ifade edildi. Hizbullah ile yaşanan gerilimin ardından kuzeye kaydırılan tümenin Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda yer aldığı kaydedildi.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder