adscode
adscode
adscode

Son dakika: Mezardaki kişi Cem Garipoğlu mu? DNA için karar

Son dakika: Cem Garipoğlu'nun DNA tespiti için mezarının açılmasına karar verildi.

Son dakika: Mezardaki kişi Cem Garipoğlu mu? DNA için karar

Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme! İşte Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri...

GALERİNİN DEVAMI <p>15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun ölümünde yeni bir gelişme yaşandı.</p><p>Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı fethi kabir kararı aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na işlemlerin Karacabey Mezarlığı'nda yapılabilmesi için talimat yapıldı.</p><p>Münevver Karabulut'u canice katlettikten sonra intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu'nun koğuşundaki son görüntüleri ortaya çıktı. </p><p> </p><p>Karabulut'u kan donduran bir şekilde öldürerek hayattan koparan Cem Garipoğlu, 2014'te intihar ettiği iddialarından sonra geçtiğimiz günlerde otopsi fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla yeniden gündeme gelmişti. </p><p> </p><p>Garipoğlu'nun öldüğünde başında poşet, boynunda düğümlenmiş naylon çamaşır ipiyle bulunduğu öğrenildi. </p><p> </p><p>Hapishanede geçirdiği süre boyunca sıkça görüştüğü psikologlardan sonuncusunun ifadesi dikkatlerden kaçmadı.</p><p> </p><p><span data-style=ÖLÜP ÖLMEDİĞİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

10 Ekim 2014 tarihinde intihar ettiği iddia edilen Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğiyle ilgili soruşturma dosyasına da giren bilgilere göre Garipoğlu, Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna 24 Ekim 2011 tarihinde götürüldü.

"><p>Bir süre güvenlik nedeni ile F Blok F9 üst blok koğuşuna yerleştirildi. 1 Aralık 2011'de talebi üzerine F Blok F3 Alt koğuşuna yerleştirildi.</p><p> </p><p><span data-style=KOĞUŞUNDA 3 ODA, 1 HOBİ ODASI

Garipoğlu, Silivri'de 10 Ocak 2013'e kadar koğuşu aynı hapishanede cezasını çeken kişilerle paylaştı ancak bu tarihten itibaren güvenlik gerekçesi ve kendi talebiyle tek başına F Blok F3 Alt koğuşuna alındı. Garipoğlu'nun koğuşunda 3 yaşam odası, 1 hobi odası, 1 mutfak ve avlu yer alıyordu.

"><p>Garipoğlu'nun intihar ettiği iddia edilen 10 Ekim ve 9 Ekim 2014 tarihlerindeki tüm koğuş giriş çıkış ve içerisini gösteren kamera kayıtları adli emanete alındı. Kameralar, özel yaşam alanı olan bölmeler ve mutfağı görmüyordu, sadece bölmelere giriş çıkış, koğuş dışı ile içinin koridor kısmı ve mutfakla bağlantısı bulunan avluyu gösteriyordu.</p><p> </p><p><span data-style=KURBAN BAYRAMI'NDA AİLEYLE AÇIK GÖRÜŞ


İntihardan bir gün önce 9 Ekim'de sabah sayımını saat 08.11'de veren Garipoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle anne ve babası ile açık görüş yapmak için saat 10.50'den 11.42'ye kadar gardiyanlar tarafından koğuşundan alınarak geri götürüldü.

"><p><span data-style=UZUN UZUN VOLTA ATTI

Sabah'ın aktardığı detaylara göre Garipoğlu, 11.42'de koğuşa getirildiğinde öğle yemeğini de koğuştayken aldı ve yemekten sonra bir süre koğuşta bir süre de avlu da dolaştı.

"><p>14.30 sıralarında tekrar koğuşuna geçti ve mazgaldan verilen yemeği aldı. </p><p> </p><p>Akşam saatlerine kadar koğuş içerisinde bölmeler arasında yaşantısına devam etti. 20.07'de akşam sayımını verdi. </p><p> </p><p>Gardiyanlar koğuşa gelerek gece saat 01.50 sıralarında koğuş içerisini mazgaldan kontrol etti. </p><p> </p><p>Garipoğlu o sırada mutfakta bulaşıkları yıkıyordu. Kapıya gelen gardiyanlara başını uzatarak cevap verdi. Alınan ifadeler ile kamera görüntüleri bu olay örgüsüyle örtüştü.</p><p> </p><p>Kamera görüntülerine göre 9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece uzun bir süre koridorda volta atan Garipoğlu saat 03.09'da 3'üncü bölmenin kapısını tamamen kapattı. Garipoğlu 4 dakika sonra ise koridorda bulunan tabureyi aldı ve 3'üncü bölmeye geçip kapısını tekrar kapattı. Bir daha da dışarıya çıkmadı. Bu esnada kamera kayıtlarına göre, avlu, iç ve dış koridor görüntülerinde koğuşa giren, çıkan kimse yoktu.</p><p> </p><p><span data-style=CANSIZ BEDENİ BÖYLE BULUNMUŞ

İnfaz koruma memurları 10 Ekim sabah sayımı için koğuşa geldi ve seslendi. Ancak Garipoğlu ses vermedi. İçeri giren gardiyanlar Garipoğlu'nu 3 numaralı odada başında poşet, boynunda, kırmızı renkli düğümlenmiş naylon çamaşır ipi, üstü çıplak, altında eşofman bulunur şekilde yerde yatar şekilde buldu. Görevliler hemen revir ve 112 sağlık ekiplerini haberdar etti. Yapılan sağlık kontrolünde Garipoğlu'nun vefat ettiği anlaşıldı.

"><p>Koğuş içerisinde yapılan incelemelere göre, 1 numaralı oda Garipoğlu tarafından önünde çekilebilir durumda masa ile kapalı tutulu şekilde bırakılmıştı. Bu oda içinde yapılan aramada intihar notu ya da şüpheli bir duruma rastlanmadı. 2 numaralı odada ise Garipoğlu'nun yatağı, özel eşyaları bulunuyordu. Detaylı aramalarda burada ders kitapları ve şahsi eşyalar da bulundu.</p><p> </p><p><span data-style=İNTİHAR ETTİĞİ ODADA RESİM YAPIYORDU

3 numaralı odada yani Garipoğlu'nun intihar ettiği iddia edilen odada yapılan aramada, boş resim tuvali, boyalar, yatağı bulunmayan boş bir ranza ve üstünde bazı eşyalar yer alıyordu. Şüpheli görülen tüm eşyalara el konuldu ve muhafaza altına alındı. 4 numaralı odada ise temizlik malzemeleri yer alıyordu.

">

15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun ölümünde yeni bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ile ilgili ailenin başvuru kabul edildi.

Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme! İşte Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri... Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme! İşte Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri...

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı fethi kabir kararı aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na işlemlerin Karacabey Mezarlığı'nda yapılabilmesi için talimat yapıldı.

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Karabululut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Epözdemir;'Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur. Av. Dr. Rezan Epözdemir' açıklamasında bulundu.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin