adscode
adscode
adscode

Sosyal Medyadaki Yemek İçerikleri Hedonik Açlığa Neden Olabilir

Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, sosyal medyadaki yemek içeriklerinin hedonik açlığa neden olabileceğini açıkladı. Beslenme davranış bozukluklarına dikkat çekti.

Sosyal Medyadaki Yemek İçerikleri Hedonik Açlığa Neden Olabilir

Temel ihtiyaç olan yemek yeme durumu, bazen ihtiyaç harici olarak da ortaya çıkabilir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyadaki yemek içeriklerinin "hedonik açlığa" neden olabileceğini belirtti. Hedonik açlığın, bireyin kalori ihtiyacından bağımsız olarak, yiyecekleri sadece lezzeti nedeniyle tüketme isteği olduğunu açıkladı.

Kaya, besinlerin sosyal medyada yayımlanan fotoğraf veya videolarının hedonik tüketimi tetikleyebileceğini vurgulayarak, bu durumun beslenme davranış bozukluğuna yol açabileceğini belirtti. Uykusuzluğun iştah ve besin alımına etkisi olduğunu da söyleyen Kaya, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemenin bu durumu önleyebileceğini ifade etti.

Beslenme davranış bozukluğu geliştiği durumlarda profesyonel destek alınmasını tavsiye eden Kaya, yeterli uyku, dengeli beslenme, düzenli spor ve bol sıvı tüketiminin gereksiz yeme isteğini azaltabileceğini belirtti. Ayrıca, alışverişe çıkarken liste yapmanın ve bu listede sadık kalarak alışveriş yapmanın da önemli olduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder