Starmer, Avrupa'nın Sınırlarını Korumak İçin Çağrı Yaptı

Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde konuşan Starmer, Avrupa'nın sınırlarını korumak için birlikte hareket etme zamanının geldiğini vurguladı.

Starmer, Avrupa'nın Sınırlarını Korumak İçin Çağrı Yaptı

Avrupa siyasi topluluğu zirvesinde konuşma yapan Starmer, Rusya'dan gelen tehdidin Avrupa'nın her yerine ulaştığını belirterek Avrupa'nın sınırlarını korumak için birlikte hareket etmenin ve daha fazlasını yapmanın zamanının geldiğinin altını çizdi.

İngiltere ve Avrupa ülkelerinin birlikte çalışmasının önemine değinen Starmer, ideoloji yerine ülkesinin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve Avrupa ile ilişkileri güçlendireceğini, AB ile ilişkileri yeniden düzenleyeceğini söyledi.

Farklılıklara değil, paylaşılan değerlere odaklanacaklarını belirten Starmer, düzensiz göç konusunda yeni bir yol belirleme fırsatını da değerlendireceklerini ifade etti.