adscode
adscode
adscode

Stellantis, Teknoloji ve Yazılım Alanında Büyümesini Sürdürüyor

Stellantis, yazılım ve bağlantılı hizmetler alanında hızla büyüyor ve yeni nesil özellikler sunarak ulaşım deneyimini iyileştiriyor.

Stellantis, Teknoloji ve Yazılım Alanında Büyümesini Sürdürüyor

Stellantis, Dare Forward 2030 hedefleri doğrultusunda büyüme yolunda ilerliyor.

14 ikonik otomobil markasıyla tüketici ve ticari kullanıcılarının ulaşım deneyimini iyileştirirken, yeni bağlantılı özelliklerle de bu deneyimi geliştiriyor. 2021 yılından bu yana yazılım ve bağlantılı hizmetlerden elde edilen gelir 2,5 kat artarken dünya genelindeki abone sayısı da 5 milyonu aştı. Şirket, gelir getirebilecek araç parkını yüzde 15 artırarak 13,8 milyon araca çıkardı. Ayrıca 2023 yılında 94 milyonun üzerinde kablosuz güncelleme sunarak mevcut araçlara özellikler ekleyip geliştirdi. Bu çabalar, otomotiv yazılım geliştirme süreçlerini yeniden tanımlayan bulut tabanlı tasarım ve test araçlarıyla destekleniyor. Stellantis, içinde ve stratejik ortaklarıyla birlikte geliştirdiği yazılım ile yeni nesil özellikler sunuyor. Şirket, 10 yılın sonunda yıllık 20 milyar euro gelir hedefliyor.

Aynı zamanda, küresel teknoloji geliştirme merkezini kullanarak araç platformları için yazılım ürünleri inşa edip kişiselleştirilmiş çözümler sunarak şirket içi yetenekleri geliştiriyor. Stellantis, perakende ve filo müşterileri için sürüşü daha güvenli, hayatı daha kolay ve sürüşü daha heyecanlı hale getirmeyi hedefliyor. Şirketin Baş Yazılım Sorumlusu Yves Bonnefont, hız ve esneklik ön planda tutularak yapılan değişimlerin rekabet avantajı sağladığını belirtiyor.

Ayrıca, STLA Brain, STLA SmartCockpit, STLA AutoDrive gibi yapay zeka destekli teknoloji platformlarının entegrasyonu için çalışmaların başladığını vurguluyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder