adscode
adscode
adscode

Sudanlı gazeteciler AA nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Sudan da uluslararası ve ulusal basında çalışan gazeteciler Anadolu Ajansının düzenlediği Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Sudanlı gazeteciler AA nın  Yılın Fotoğrafları  oylamasına katıldı

Sudan'da uluslararası ve ulusal basında çalışan gazeteciler, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.Al Jazeera haber kanalı Sudan Müdürü El Musellemi el-Kebbaşi, Sudan Haber Ajansı (SUNA) Genel Yayın Yönetmeni Akife eş-Şeyh ve Mavi Nil televizyonundan gazeteci Şeza Abdulali, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği "haber", "çevre-yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.
"Spor" kategorisinde Cüneyt Çelik'in "Beygir gücü" fotoğrafına oy veren Kebbaşi, "haber" kategorisinde Wolfgang Schwan'ın "Savaşın yüzü", "çevre-yaşam" kategorisinde ise Orhan Çiçek'in "Yangın müdahalesi" başlıklı karelerini seçti.Kebbaşi, " Türkiye'nin köklü haber ajansı AA'yı bu özel oylamayı gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum. Savaşın kararını büyük güçler verir ancak kurbanları bu yaşlı kadın gibi zayıflardır. Bu yüzden haber kategorisinde savaşın acımasız yüzünü, sıkıntılarını gösteren ve derin manalar içeren 'Savaşın yüzü' fotoğrafını seçtim." dedi.SUNA Genel Yayın Yönetmeni Şeyh ise "çevre-yaşam" kategorisinde Mustafa Hassona'nın "Masumiyet" karesini oyladı.Spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Şükür secdesi" başlıklı fotoğrafını tercih eden Şeyh, haber kategorisinde Vera Katkova'nın "Bağlantı duman altında" başlıklı fotoğrafına oy verdi."Haber" kategorisinde Amer Shallodi'nin "Filistin standartları" başlıklı fotoğrafını seçen Abdulali de "spor" kategorisinde Aytaç Ünal'ın "Merve'nin servisi, "çevre-yaşam" kategorisinde ise Elena Ermolina'nın "Renklerin dansı" adlı fotoğraflarını tercih etti.Abdulali, "AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylaması, özgün ve iyi bir fikir. Haber, çevre-yaşam ve spor şeklinde sınıflandırılması zekice olmuş. Harika fotoğraflar arasından seçimler yaptım." şeklinde konuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder