adscode
adscode
adscode

Sultanhisar'da Antik Kent Kazıları Devam Ediyor

Aydın Dağlarının eteğinde bulunan antik kentteki kazılar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Serdar Hakan Öztaner, Nysa Antik Kenti'nde bulunan önemli yapıları açıkladı. Kazı çalışmaları ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sultanhisar'da Antik Kent Kazıları Devam Ediyor

Sultanhisar ilçesinde Aydın Dağlarının eteğinde bulunan antik kentteki kazılar, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Hakan Öztaner başkanlığında devam ediyor. Akharaka Tapınağı ve Anadolu'nun en iyi korunmuş kütüphanelerinden birine sahip antik kent, tiyatro, stadyum ve meclis yapısıyla dikkati çekiyor. Nysa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Öztaner, antik kentin tarihi ve önemli yapıları hakkında bilgi verdi. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra kazılara da devam ettiklerini dile getiren Öztaner, heyecan verici bir sezona başladıklarını kaydetti.

Nysa'nın ızgara planlı cadde ve sokak sistemi üzerine çalışmaya devam ettiklerini belirten Öztaner, Efes, Magnesia ve Tralleis güzergahındaki ana ticaret yoluna bağlantıyı sağlayan bir caddeye ulaştıklarını ve çok heyecanlı olduklarını bildirdi. Öztaner, bulunan caddenin 7. yüzyıla kadar kullanıldığını ve depremlerden sonra toprak altında kaldığını aktardı. Ayrıca, cadde üzerinde bulunan 47 geç dönem mezarının incelenmesiyle kentin tarihine dair önemli ipuçları elde ettiklerini belirtti. Mezarlar arasında bebek ve çocuk mezarlarının çoğunlukta olmasının salgın hastalıkların yaşandığına işaret ettiğini ifade etti. Öztaner, 2 bin yıl öncesine ait caddenin uzunluğunun 1 kilometreyi aştığını, şu anda 100 metrelik kısmında çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Antik kentin tarihi ve mimari yapısı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Serdar Hakan Öztaner, kazı çalışmalarının devam edeceğini ve yeni keşiflerin olabileceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin