adscode
adscode
adscode

Süper Lig'den Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında

Avrupa Şampiyonası'nda Süper Lig'den forma giyen futbolcuların performansı

Süper Lig'den Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında

Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2024'te Trendyol Süper Lig'de forma giyen birçok futbolcu sahne aldı. Türkiye'de forma giyen 13 yabancı futbolcudan 6'sı, milli takımlarıyla son 16 turunda mücadele etme hakkı kazandı. Romanya, Belçika ve Slovenya kadrolarında da Süper Lig ekiplerinin futbolcuları bulunuyor.

Gaziantep Futbol Kulübü'nden Florin Nita ve Deian Sorescu, Trabzonspor'un yeni transferi Denis Draguş ile Konyaspor'dan Alexandru Cicaldau Romanya ile yollarına devam ediyor. Trabzonsporlu Thomas Meunier Belçika, Alanyasporlu Jure Balkovec de Slovenya ile çeyrek finale çıkmak için sahaya çıkacak.

Süper Lig'den 4 oyuncunun formasını giydiği Romanya, son 16 turunda Hollanda ile eşleşti. Thomas Menuier'in kadrosunda bulunduğu Belçika ise Fransa ile karşı karşıya gelecek. Jure Balkovec'in ülkesi Slovenya ise Portekiz ile çeyrek finale kalmak için mücadele edecek. Turnuvaya grup aşamasında veda eden 7 futbolcunun yanı sıra, Süper Lig'den 3 futbolcu da gol sevinci yaşadı. Trabzonsporlu Denis Draguş, Rams Başakşehirli Krzysztof Piatek ve Antalyasporlu Adam Buksa birer kez fileleri havalandırdılar. Aday kadrolarında yer alan ancak turnuvada hiç süre alamayan iki futbolcu ise Belçika'dan Thomas Meunier ve Konyasporlu Alexandru Cicaldau oldu.

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ve Gaziantep'in Rumen kalecisi Florin Nita ise 3 maçta da 90'ar dakika forma giyerek takımlarına katkı sağladılar.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder