adscode
adscode
adscode

Sürat Kargo ya Şikayetler Yağıyor

Kargo şirketleri firmalar ile yapılan anlaşmaya uygun ürünlerini müşterilerine teslim etmesi gerekiyor

Sürat Kargo ya Şikayetler Yağıyor

Kargo şikayetlerinin bazıları kurumsallık ile ilgisi olmadığından kargoyu dağıtım esnasında kaybedebiliyorlar. Son zamanlarda Sürat Kargo da bunlardan biri.  Sürat Kargo’dan şikayetçi olan müşteriler artık bezmiş. E-ticaret sitesi ve ikinci el satış uygulamaları bile bu kargo ile çalışılmamasını isteyen müşteriler ile dolu. Son zamanlarda yaşanılan kayıplar ve kargo içerisinden görevliler tarafından alınan ürünler müşterileri bezdirdi. Bunlar içerisinde en acısı ise 150.000 TL’lik ilacı kargo ile gelen bir hastanın ilacının çalınmasıdır. Bu hasta uzun süredir ilacını beklemesine rağmen kargo görevlisi taşıma esnasında paketi açıp ilacı içinden alıp tekrardan koliyi geri kapatıyor. Müşteriye dağıtım yapıldığında ise müşteri elinde boş bir paket buluyor. Gerekli incelemeler ve kayıp için başvuruda bulunduğunda ise sürat kargo ilgileneceğini söyleyip bir daha da dönüş yapmıyor.

Müşterinin 150.000 TL’lik ilacı şu an hiç olmuş. Kaldı ki ekonominin bu kadar zorda olduğu bir dönemde 150.000 TL’lik ilacı tekrardan tedarik etmek her bütçe için kolay değil. Hasta elinde gerekli evrakların ve kayıtların olduğunu söylüyor. Bu evraklarla kargo şirketine başvursa da inceleme yapılıp dönüleceği söyleniyor. Ancak şu ana kadar hiçbir hareketlilik yok. Hastanın en kısa sürede bu ilaçları alması gerekiyor. Bu durumla ne Sürat Kargo ne de yönetim ilgileniyor. 150.000 TL’lik ürünün çalınması büyük bir güvenlik zafiyeti olup kargo şirketinin sorumluluğundadır.

Yapılan kargo anlaşmaları, taşıma esnasında kaybolan ürünlerden her zaman kargo şirketini sorumlu tutar. Dolayısıyla böyle bir durumda da müşterinin ürününün bulunmaması ayrıca sorun teşkil ediyor. Göndericinin ürüne dair bilgilerin içerdiği barkodda bulunan kilogram doğru bir şekilde yazılmış. Ancak taşıma esnasında şubede veyahut araçta ilgili kargo açılarak hastanın 150.000 TL’lik ilacı alınmış. Böyle bir zamanda 150.000 TL’lik ilacın alınması hem akla hem de vicdana sığacak bir durum değildir. Kaldı ki kamera kayıtları ve resmi belgelerle bu durum çok kolay ortaya çıkacaktır. Soru işaretlerine sebep olan ise Sürat Kargo Gaziantep bölge müdürü ve bölge müdürü yardımcısıdır. Gaziantep bölge müdürü İsa Tanır ve Sait Koruca Gaziantep bölge müdür yardımcısı hastayı kandırıp belge imzalatmaya çalışıyor. Böylece sorumluluktan kurtulacaklar.

Burada önemli olan Sürat Kargo yetkililerinin tutumudur. En kısa sürede hastanın ilacına kavuşması ve gerekli ücretin iadesi için çalışmaların başlatılması gerekir. Aksi halde hasta bir insanın ilacının teslim edilmemesi ne insanlıkla ne de kurumsal anlayışla bağdaşmaz. Müşteri bir an önce Sürat Kargo yetkililerini göreve çağırıyor ve hasta birinin ilacının bulunması için yardım talep ediyor. Aksi durumda hasta elindeki yasal belgelerle ilgili savcılığa ve birimlere gerekli şikayetlerde bulunacak. Eğer hasta gerektiği gibi ilacını alamazsa ve durum hastalığın daha da ilerlemesi ile sonuçlanırsa Sürat Kargo yetkilileri zarardan birinci derecede sorumlu tutulacaklardır.

HELAL EL DİYAR WHATSAPP İHBAR HATTI & ŞİKAYET VAR HATTI
adayim.tv
ankahaber.tv
kızılayhaber.com
gazeteakparti.com
gazeteakparti.org
degisimhaber.tv
haberodasi.net
haberodasi.tv
izmir.haberodasi.tv
ege.haberodasi.tv
cesme.haberodasi.tv
alacati.haberodasi.tv
akdeniz.haberodasi.tv
avsallar.haberodasi.tv

Moderatör Ve Ege bölge sorumlusu: UMUT EYLÜL ÇEVİREN

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin