adscode
adscode
adscode

Suriyeli Muhacirlerin Türkiye'ye Etkisi Anket Sonuçları

2024 yılında yapılan ankete göre, Türkiye'deki Suriyeli muhacirlerin ekonomiye katkısı ve güvenlik endişeleri hakkında parti seçmenlerinin görüşleri incelendi.

Suriyeli Muhacirlerin Türkiye'ye Etkisi Anket Sonuçları

Muhalefet partilerinin göçmen karşıtı söylemlerle iktidara karşı geliştirdiği politika, uluslararası şebekelerin giriştiği karanlık provokasyonlar, düzensiz göçün dönem dönem kontrol dışı olarak gerçekleşmesi gibi hususlarda Türkiye’nin iç barışına tehdit olarak yönelen Suriyeli muhacir sorunu yeniden gündemde.

Suriye iç savaşının patlak verdiği 2011 yılından bu yana Esed rejiminin baskı ve şiddet uygulamalarından kaçarak Türkiye’ye sığınan muhacirler 13 yıldır ülkemizde misafir ediliyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi’nin kayıtlarına göre Türkiye’de 3 milyon 114 bin geçici koruma altındaki Suriyeli, 1 milyon 125 bin ikamet izinli, 234 bin uluslararası koruma altında bulunan göçmen bulunuyor.

Kayseri’de çocuk tacizi iddiasıyla patlak veren yağma ve talan olaylarıyla hedef alınan Suriyeli muhacirlerle ilgili kışkırtma ve provokasyonlar bütün Türkiye’ye yayılmaya çalışılıyor. Özellikle Suriyeli göçmenlerin hedef tahtasına oturtulduğu bilinirken, bu konuda toplumsal odağın negatife doğru yöneldiği görülüyor. Areda Survey araştırma şirketinin Mayıs 2024 raporuyla. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin