Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye Geliyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak ve çeşitli konularda iş birliği görüşmeleri yapacak.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye Geliyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud, 14 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında, Gazze başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili istişarelerde bulunulacak.

Ayrıca, siyasi, ekonomik, ticari, askeri, savunma sanayi, enerji, turizm ve diğer alanlarda ikili iş birliğinin güçlendirilmesi imkanları hakkında görüş alışverişi gerçekleştirilecek.

Bu ziyaret vesilesiyle, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında kurulan Koordinasyon Konseyi'nin canlandırılması için yeni adımlar atılacak ve iş birliği daha da güçlendirilecek.