Suudi Arabistan Türkiye ile Savunma Sanayii İşbirliğini Artırıyor

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki savunma sanayii işbirliği hız kazanıyor. Suudi heyet, Baykar ve TUSAŞ'ı ziyaret ederek milli savaş uçakları hakkında bilgi aldı. Ayrıca Suudi Arabistan, Türk müteahhitlerle yol ve geri dönüşüm proj

Suudi Arabistan Türkiye ile Savunma Sanayii İşbirliğini Artırıyor

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı başkanlığındaki heyet, Türkiye'ye çıkarma yaparak Baykar ve TUSAŞ'ı ziyaret etti. Heyet, milli savaş uçağı KAAn ve Kızılelma füzelerini inceleyerek bilgi aldı. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayii işbirliği giderek artıyor. Bunun yanı sıra Suudi heyet, Türk müteahhitlerle yol ve geri dönüşüm projeleri için bir araya geldi. Suudi Arabistan'ın gelecek 5 yıl için 60. 5 milyar dolarlık yol ve atık yönetimi projelerine bütçe ayırması planlanıyor. Ayrıca 2026'ya kadar yapılacak inşaat projeleri için 281 milyar dolarlık bütçe ayrılacak. Suudi Arabistan'ın mega projeleri için ise 1. 2 trilyon dolarlık bütçe planlanıyor.