Suudi Arabistan ve Türkiye Savunma Şirketleri Arasında İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

SAMI ve Türk şirketleri arasında imzalanan üretim ve işbirliği anlaşmaları hakkında

Suudi Arabistan devletine ait savunma şirketi SAMI, Türk şirketleri ile üretim ve işbirliği olanaklarını araştırdığı 3 ayrı mutabakat zaptı imzaladı. SAMI, insansız hava aracı üreticisi Baykar için Krallık'ta üretim kapasitesi oluşturacak ve yeni ürünler geliştirecek. Ayrıca Aselsan ile ortak savunma teknolojileri geliştirmek üzere işbirliği hedefliyor. SAMI, Türk uzay şirketi Fergani ile de yeni teknolojiler geliştirme amacıyla bir ön anlaşma imzaladı. Anlaşmalar Haluk Görgün ve Suudi Savunma Bakanı Halid bin Selman el-Suud'un katıldığı bir törenle imzalandı. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında uzun vadeli stratejik bir ortaklık için önemli bir adım atıldı.