adscode
adscode
adscode

Tahran'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Tahran'daki Türk Elçiliği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitleri anma programı gerçekleştirdi.

Tahran'da 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Tahran'daki Türk Elçiliği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitleri anma programı düzenledi. Program, Kur'an- Kerim tilaveti ve şehitlere dua edilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Elçilik personeli, Tahran'daki Türk kurumların temsilcileri ve davetlilerin katıldığı programda Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç bir konuşma yaptı.

Kırlangıç, hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçtiğini ve Türk halkının ve devletinin feraseti ve direnişi sayesinde bertaraf edildiğini vurguladı.

Milletin darbe girişimine karşı birlik içinde durduğunu belirten Kırlangıç, 15 Temmuz'un tarihimizde önemli bir dönüm noktası olduğunu ve darbeler tarihinin raflara kaldırıldığı bir gün olduğunu ifade etti.

15 Temmuz'un diğer darbelerden farklı olduğunu ve çok kan döküldüğünü dile getiren Kırlangıç, milletin ve devletin birlikte hareket ederek darbe girişiminin akim kaldığını söyledi. Şehitlere rahmet dileyen Kırlangıç, ailelerine sabır ve güç diledi. Badirenin atlatıldığını belirten Kırlangıç, devlet kurumlarının üzerlerine düşen görevi daha fazla gayretle yapmaları gerektiğini vurguladı. Program, şehitler anısına yapılan dualarla sona erdi. Tahran'daki Türk vatandaşları ve kurum temsilcileri, program sonrası bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder