adscode
adscode
adscode

Tarihi Başarıya Mersin'de İsim Verildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın isimleri Mersin'deki Olimpik Atıcılık Kompleksine verildi.

Tarihi Başarıya Mersin'de İsim Verildi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan için Mersin'deki Olimpik Atıcılık Kompleksinde isim değişikliği yapıldı.

Bakan Bak, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Mersin'deki Erdemli Atış Poligonu'nun adının, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan Olimpik Atıcılık Kompleksi olarak değiştirildiğini duyurdu.

Türkiye'ye atıcılıkta ilk olimpiyat madalyasını kazandıran bu iki değerli sporcu için yapılan bu değişiklikle gelecek nesillere ilham olması hedefleniyor.

Bakan Bak, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'ın tarihi başarılarıyla Türkiye'nin gurur duyduğunu belirterek, "Atıcılık branşında gümüş madalya kazanan milli sporcularımızı onurlandırmak adına bu adımı attık. Umuyorum ki, bu değişiklikle atıcılığa olan ilgi artar ve yeni şampiyonlar yetiştiririz" şeklinde konuştu. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan Olimpik Atıcılık Kompleksinde unutulmaz bir iz bırakarak Türk spor tarihinde önemli bir yere sahip olacaklar.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder