adscode
adscode
adscode

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde Yeni Bir Adım: Sıfır Atık Market

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin Çankaya ilçesinde açtığı sıfır atık marketi hakkında Genel Müdür Orhan Kozan'dan bilgiler

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde Yeni Bir Adım: Sıfır Atık Market

Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan, Ankara'nın Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'nde açtıkları ilk "Tarım Kredi Sıfır Market"te değerlendirmelerde bulundu.

Kozan, bu marketin farkındalık projesi olduğunu vurgulayarak, "sıfır atık" felsefesinin perakende satışta nasıl kullanılabileceğini gösteren önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Marketin girişinden itibaren müşterileri ambalaj atıkları konusunda bilgilendirdiklerini açıklayan Kozan, vatandaşların boş ambalajları getirerek önemli tasarruflar yapabileceklerini ifade etti.

Raf ömrü aynı olan açık ürün reyonlarının bulunduğu markette vatandaşların kendi getirdikleri ambalajlarla alışveriş yapabileceğini belirten Kozan, bu sayede yüzde 5 ila 20 arasında daha uygun fiyatlarla ürün alabileceklerini aktardı.

Ayrıca, marketteki otomatlar aracılığıyla çiğ süt, ayçiçeği yağı ve sıvı deterjanlarda kendi ambalajını getiren müşterilere indirimli fiyatlarla alışveriş imkanı sağlandığını söyledi.

Atık şişelerin toplandığı otomatlar sayesinde de müşterilere ek indirimler yapıldığını belirten Kozan, bu uygulamanın çevre dostu bir adım olduğunu vurguladı. Kozan, markette basılı fiş kullanmama imkanının da bulunduğunu ve müşterilerin alışveriş bilgilerini SMS olarak alabileceklerini ifade etti. Tarım Kredi Sıfır Market konseptinin yaygınlaştırılacağını belirten Kozan, Türkiye genelinde 10 adet bu tür marketin açılacağını açıkladı.

Son olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan karekod uygulamasının da markette kullanıldığını ve bu uygulamanın diğer Tarım Kredi Marketlerinde de yaygınlaştırılacağını söyledi. Kozan, bu konseptin hem üretici, hem tüketici, hem de doğa için faydalı olduğunu belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder