adscode
adscode
adscode

Tarım Kredi Merkez Birliği Başkanı SİVTAŞ'ı Ziyaret Etti

Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Darımla, SİVTAŞ'ı ziyaret ederek fabrikanın üretim alanlarını inceledi.

Tarım Kredi Merkez Birliği Başkanı SİVTAŞ'ı Ziyaret Etti

Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Darımla ve yönetim kurulu üyeleri, geçen yıl bünyelerine kattıkları Sivas Teknik Tarım Hayvancılık AŞ'yi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Ziyaret sırasında yem fabrikası ile yoğurt, pastörize süt, ayran, kaşar, lor ve tereyağı üretilen tesiste üretim alanlarını gezen ekip, çalışanlardan bilgi aldı.

Aydın, Sivas'ın tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biri olduğunu belirterek, belediye ve il özel idaresinin ortak projesi olan yem ve süt işletme fabrikasını bünyelerine kattıklarını söyledi.

Fabrikanın Tarım Kredi tarafından işletilmesiyle daha işlevsel olacağı düşüncesiyle burasını bünyelerine kattıklarını ifade eden Aydın, şirketin halen SİVTAŞ adıyla devam ettiğini ve Süt işletme fabrikasının Tarım Kredi'nin Denizli'deki şubesine dönüşeceğini belirtti. Yem fabrikasının da Tarım Kredi'nin Sivas şubesi olacağını açıkladı.

Aydın, fabrikada yıllık 40 bin ton süt ve 120 bin ton yem üretildiğini ve tesisin Doğu Anadolu Bölgesi için yem tedarikinde büyük önem taşıdığını söyledi.

Ayrıca Tarım Kredi'nin tarım ve hayvancılık ekosisteminde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, üreticiyi korumanın temel görevleri olduğunu belirtti.

Aydın, gelecek süreçte tesisin kapasitesini artırmayı planladıklarını ve yeni yatırımlarla üretim kapasitesini günlük 40 tona çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

SİVTAŞ ziyaretinin ardından yönetim kurulu üyeleriyle Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Adem Uzun'u da ziyaret eden Aydın, bölge birliğine geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder