adscode
adscode
adscode

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı'nda Yeni Başvuru Çağrısı Yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından IPARD III Programı kapsamında yapılacak yeni başvuru çağrısı hakkında detaylı bilgi verildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı'nda Yeni Başvuru Çağrısı Yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye-Avrupa Birliği ortaklığında yürütülen IPARD I ve IPARD II programları kapsamında bugüne kadar 25 bin 489 tesis ve projenin ülkeye kazandırıldığı belirtildi. Programın büyük ilgi görmesi üzerine IPARD III Programı'nın 81 ilde uygulanmaya başlandığı ifade edildi. IPARD III Programı'nda 2.

Başvuru Çağrı İlanı'nın yayımlandığı ve destek bütçesinin 80 milyon euro olduğu belirtilirken, başvuruların online sistem üzerinden yapılabileceği ve belirli tarihler arasında alınacağı vurgulandı. Başvuruların fiziki olarak da belirli merkezlere teslim edilebileceği aktarıldı.

Başvuru çağrısında, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, iş geliştirme, arıcılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi alanlarda yapılacak yatırımların destekleneceği ve hibe oranlarının genç çiftçiler ve organik tarım üreticileri için daha da yükselebileceği bilgisi paylaşıldı.

IPARD III Programı'nın kırsal alanlarda ekonomik ve sosyal dengeyi sağlamayı hedeflediği ve proje başvurularının detaylı bilgilerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu internet sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.

Özellikle yenilenebilir enerji sektörü projelerine yapılan bir düzenleme ile depremlerden etkilenen illerdeki girişimcilerin mağdur edilmemesi amaçlandığı kaydedildi. IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı Dönemi ile ilgili tüm detaylı bilgilere ve başvuru şartlarına kurumun resmi internet sitesinden ulaşmak mümkün. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder