adscode
adscode
adscode

Tarım ve Orman Bakanı Sokak Hayvanları Düzenlemesini Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı, \"Yakala kısırlaştır sal modeli kanun içine konulmuş. Bu modelin uygulanabilirliği istenilen düzeyde olmamış. Hayvanların sa

Tarım ve Orman Bakanı Sokak Hayvanları Düzenlemesini Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı, "Yakala kısırlaştır sal modeli kanun içine konulmuş. Bu modelin uygulanabilirliği istenilen düzeyde olmamış. Herkesin kabul ettiği şu; bu popülasyonun artması ile sosyal hayatın farklı şekillerde etkilenmesi söz konusu. Daha sonra AK Parti grubu teknik çalışmamızı dinledi ve bu yasal düzenleme konusu meclis gündemine getirildi. " dedi. Bakan Yumaklı, "Sorun; bu hayvanların sahipsiz olma sorunudur. Toplumsal hayatı etkileyen olumsuzlukların elimine edilmesi ve kısırlaştırılacak. Hiçbir yerel yönetimin bize rakam veremediği ortamlarda bunu tahmin ettik. 4 milyonun üzerinde artış kontrol altına alınmazsa bunun nereye gideceğini herkes hesaplamalı. " şeklinde konuştu.

Yumaklı, ayrıca hayvanların sahiplendirilmesi için yoğun kampanyalar yapılacağını ve kanunda görevini yerine getirmeyenler için hapis cezasının bulunduğunu da belirtti. Özgünleştirilen Haber Metni.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder