adscode
adscode
adscode

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Yangınlarla Mücadelede Çalışmalarımız Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Yangınlarla Mücadelede Çalışmalarımız Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı, geçen yıllara göre artan orman yangınları hakkında konuşarak, şu ana kadar 1517 orman yangını çıktığını belirtti.

Yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Yumaklı, 25 bin görevli ve 120 bin gönüllünün yangınlarla mücadelede aktif rol aldığını söyledi.

Yangınların etkilediği alanlarda ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Yumaklı, her yıl 500 milyon tohumun toprakla buluşturulduğunu söyledi. Ayrıca, zarar gören alanların 2023 yılına kadar ağaçlandırılacağını belirtti. Yumaklı, sokak köpekleri düzenlemesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini ve hayvanlara eziyetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Destekleme modelinde değişiklikler yapıldığını belirten Bakan Yumaklı, kadınlara ve gençlere hayvansal üretim için destek verildiğini açıkladı. Ayrıca, fahiş fiyatlarla ilgili yasal düzenlemelerin çıktığını ve Türkiye'de herhangi bir üründe stok sorunu olmadığını belirtti.

Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yangınlarla mücadelede etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ve çeşitli alanlarda yapılan düzenlemelerle sektörü desteklediklerini söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin