adscode
adscode
adscode

Tatlıcı Filistin için harekete geçti

Bir tatlıcının Filistin'e yardım için yaptığı güzel hareket

Tatlıcı Filistin için harekete geçti

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü devam ederken, Türkiye'den güzel bir hareket geldi. Sirkeci'de 25 yıldır tatlıcılık yapan Mustafa Kaplan, Filistin'deki ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için harekete geçti. Cuma günü yaptığı ciroyu Filistin'e bağışlama kararı alan Kaplan, dükkanının camlarına bu amaçla pankartlar astı. Kaplan, İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin "Filistin, Filistinlilerin değil insanlık onurunun meselesidir. " sözlerinden ilham aldığını belirtti.

Yaptığı bu yardımın ülke geneline yayılması gerektiğini vurgulayan Kaplan, Filistin'deki çocuklara Türkiye'den gelen hediyelerin anlamı olduğunu ifade etti.

Dükkanında günlük cirosunu dernek aracılığıyla Filistinlilere ulaştırmayı planlayan Kaplan, çalışanlarının ve müşterilerinin de duyarlı davrandığını söyledi.

Çalışanlarının yevmiyelerini bağışa destek olarak vermeyi kabul ettiğini belirten Kaplan, bazı müşterilerin de para üstünü talep etmeden yardım ettiğini aktardı. Filistin halkının direnişi ve insanlık onuru adına önemli mesajlar verdiğini belirten Kaplan, "Her şeye rağmen 'Elhamdülillah' diyorlar. Biz de kendi nispetimizde bu mesajları alıyoruz. " dedi. Bu duyarlılık hareketinin ülke çapında yayılmasını arzuladıklarını belirten Kaplan, daha fazla farkındalık yaratmayı umduklarını sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin