Tayvan BİT Endüstrisi Temsilcileri Türkiye'de

Tayvanlı şirketlerin Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette iş birlikleri ve ticaret olanakları ele alındı.

Tayvan BİT Endüstrisi Temsilcileri Türkiye'de

Tayvan'ın bilişim teknolojileri endüstrisinin merkezi olan Yeni Taipei Şehri Belediyesi, 300 binden fazla fabrikaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu şehir, mekanik imalat, sağlık hizmetleri ve elektronik sektörlerden oluşan 20 şirketin katılımıyla Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında karşılıklı iş birliklerinin geliştirilmesi ve dış ticaret hacminin artırılması hedeflenmektedir.

Tayvan Türkiye İş Konseyi Başkanı Necmettin Uzun, Türkiye'nin turizm ve yatırım açısından cazip fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, Tayvanlı şirketlere otomotiv, mikroçipler, enerji ve gıda sektörlerinde yatırım yapma çağrısında bulundu. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 2. 3 milyar dolar olduğunu belirten Uzun, ticaret dengesinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Tayvanlı heyetin Türkiye ziyareti, Türkiye'nin Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına açılmak için önemli bir merkez olabileceği fikrini ön plana çıkardı.

Taipei Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Chu Ti-Chih, Türkiye'nin endüstriyel kalkınma ve altyapı teşvikleriyle dijital dönüşümü ve yenilenebilir enerji gelişimini desteklediğini belirtti.

Bu ziyaretin amacı, yerel firmalarla uluslararası ticareti teşvik etmek ve Yeni Taipei Şehri'ni Türkiye için güvenilir bir iş ortağı olarak konumlandırmaktır. Tayvanlı şirketler, Türk şirketleriyle görüşerek iş birlikleri ve ticaret olanakları üzerine çalışmalar yapacaklar.