adscode
adscode
adscode

TBMM Başkanı Kurtulmuş ABD'de NATO Zirvesi İçin Bulundu

TBMM Başkanı Binali Kurtulmuş, ABD'nin başkenti Washington'da NATO Parlamento Başkanları Zirvesi öncesinde düşünce kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ABD'de NATO Zirvesi İçin Bulundu

Binali Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi öncesinde ABD'nin başkenti Washington'da Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Washington Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programa katıldı. Programda yaptığı konuşmada, zirvelerin NATO'nun geleceği ve üye ülkelerin güvenlik konularındaki yaklaşımları açısından önemli olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin NATO üyeliğine ve ilişkilerine vurgu yaparak, özellikle barışın sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesi konularında NATO'nun yeni perspektifler geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye-ABD ilişkilerinin de önemine değindi ve stratejik işbirliğinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Dünya siyasetinin yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Kurtulmuş, çok kutupluluk kavramının ön plana çıktığını söyledi.

Uluslararası ilişkilerde adalet ve eşitliğin önemine dikkat çeken Kurtulmuş, dünya sisteminin birçok alanda çözüm üretme kabiliyetini yitirdiğini ifade etti. Bu nedenle yeni bir küresel siyasi mimarinin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin bölgesel sorunlara çözüm bulma çabasına da vurgu yapan Kurtulmuş, bölgesel krizlerin çözülmesi ve barışın sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Ayrıca Türkiye'nin dostluklarını artırma ve küresel işbirliğini güçlendirme çabalarını aktardı.

Programın ardından ABD'deki düşünce kuruluşu temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye'nin dış politika önceliklerine ve küresel meselelere ilişkin görüşlerini paylaştı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder