adscode
adscode
adscode

TBMM Genel Kurulu Haftalık Çalışmasına Başlıyor

TBMM Genel Kurulu, vergi ve sosyal güvenlik alanında düzenlemeler içeren kanun teklifini görüşmek üzere haftalık çalışmasına başlıyor. Ayrıca 9. Yargı Paketi de ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu Haftalık Çalışmasına Başlıyor

TBMM Genel Kurulu, 23 Temmuz Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak. İlk olarak Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak ve vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak. Ayrıca altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenler borsa rayici ile değerlenecek.

Kamu görevlileri sendikasının kurulu olduğu hizmet kolunda sendika üyesi olabilecek toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde 1'ini sendika üyesi kaydeden kamu görevlilerine toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek. Yargı Paketi kapsamında da Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda değişiklikler yapılacak. Ayrıca Sahipsiz Hayvanlara İlişkin Kanun Teklifi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Teklifi de komisyonlarda görüşülmeye devam edecek. 9. Yargı Paketi ile ilgili kanun teklifinin yanı sıra Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin de görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin