TBMM Genel Kurulu, Yoğun Gündemle Toplanıyor

Meclis, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni ile başlayacak olan programıyla toplanmaya hazırlanıyor. Öğretmenlik Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin değerlendirilmesi ve başıboş sokak köpeklerine yönelik yeni düzenl

TBMM Genel Kurulu, Yoğun Gündemle Toplanıyor

Meclis Genel Kurulu, yoğun gündemle toplanmaya hazırlanıyor. İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlenecek. Program, FETÖ'nün darbe girişiminde Meclis bahçesinde bombalanan alandaki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na karanfil bırakılmasıyla başlayacak. Ardından Şeref Holü'nde "Milletin Zaferi" isimli sergi ziyaret edilecek ve törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Genel Kurul'da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine devam edilecek. Düzenleme ile eğitim çalışanlarına yönelik suçlarda cezalar artırılacak ve şiddet olaylarında tutuklama sebebi sayılacak. Ayrıca Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adayları burada eğitim alacak. Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi ve 9'uncu yargı paketi de gündemde yer alacak. Ayrıca, AK Parti'nin sokak köpekleri ile ilgili kanun teklifi de komisyonda değerlendirilmeye başlayacak. Hayvanlara yönelik sorumluluk artacak ve terk edenlere yüksek cezalar kesilecek. Başıboş sokak köpeklerinin kısırlaştırılma, aşılama ve bakımları konusunda da önlemler alınacak.

Bakmadan Geçmeyin