adscode
adscode
adscode

TBMM Heyeti Çinli Şirketlerin Türkiye’deki Yatırımlarını İnceledi

TBMM heyeti, Huawei başta olmak üzere global markaların yatırımlarını yerinde inceledi ve Türkiye'nin ticari potansiyeline dikkat çekti.

TBMM Heyeti Çinli Şirketlerin Türkiye’deki Yatırımlarını İnceledi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Başkanvekili Şahin Tin, Komisyon Sözcüsü Cevahir Uzkurt, Üyeler Adem Çalkın, Arslan Tatar, Yusuf Ziya Aldatmaz, Mehmet Eyüp Özkeçeci, Müzeyyen Şevkin, Ednan Arslan, Şeref Arpacı, Ömer Öcalan ve Rıdvan Uz’dan oluşan TBMM heyeti, Huawei başta olmak üzere global markaların yatırımlarını yerinde inceledi. Heyete Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt da eşlik etti.

Siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen komisyon üyeleri, Shenzhen Daimi Komite Üyesi ve Organizasyon Departmanı Genel Sekreteri Cheng Buyi ile de bir araya geldi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Türkiye'nin farklı coğrafyalardaki ticari potansiyeline dikkat çekerek Çinli şirketlerin Türkiye’de yapacakları yatırımların onlara Avrupa Birliği’nin kapısını açacağını belirtti.

Varank, Türkiye'nin Körfez bölgesi ülkeleriyle başlattığı inisiyatifler sayesinde dünya ticaretini güvence altına alacak yeni yollar geliştirmek için önemli adımlar attığını vurgulayarak, İpek Yolu’nun canlandırılması ve ticaret yollarının güvence altına alınması için Türkiye’nin önemine değindi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerinin Çin temasları, Shenzhen Enerji Grubu ziyaretiyle devam etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder