adscode
adscode
adscode

TBMM, İsrail'in Soykırımına Katılan Çifte Vatandaşlar İçin Yaptırımları Görüşüyor

TBMM, HÜDA PAR'ın getirdiği kanun teklifi ile İsrail'in soykırımına katılan çifte vatandaşlar için yaptırımları görüşmeye başlıyor.

TBMM, İsrail'in Soykırımına Katılan Çifte Vatandaşlar İçin Yaptırımları Görüşüyor

TBMM'de bugün HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun getirdiği kanun teklifi görüşülmeye başlandı. Kanun teklifi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara katılan çifte vatandaşlar için ciddi yaptırımlar öngörüyor.

Haber metninde belirtildiği gibi, İsrail'in saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısı oldukça yüksek. Türkiye'de yaşayıp İsrail'in soykırımlarına katılan çifte vatandaşlar için ise artık ciddi adımlar atılacak gibi görünüyor. Kanun teklifi, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılmasını ve mal varlıklarına el konulmasını öngörüyor.

Teklife göre, suçun işlenmesi yurt dışında olsa dahi Türk kanunları uygulanabilecek ve fail Türkiye'de bulunmasa bile cezai kovuşturmaya tabi tutulabilecektir. Bu da İsrail'in soykırımına katılan çifte vatandaşlar için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor. CHP grubunun önergeye karşı çıkması ise dikkat çekici. Konuyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda daha detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin