adscode
adscode
adscode

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Tasarruf Tedbirlerine İlişkin Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifi Görüşmeleri Başladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Detaylar haberimizde.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Tasarruf Tedbirlerine İlişkin Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifi Görüşmeleri Başladı

Plan ve Bütçe Komisyonu, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı. Komisyonun toplantısında, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlık yapıyor. Teklifin ilk imza sahibi AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, komisyona teklife ilişkin bilgi verdi.

Kırkpınar, enflasyonun ekonomiler için önemli bir problem olduğunu belirterek, salgın ve Ukrayna-Rusya savaşı sonrası yaşanan depremlerin ülke ekonomisine olumsuz etki yapmış olabileceğini söyledi. Ancak ekonomi yönetiminin bu durumu düzeltmek için adımlar attığını ve kalıcı refahın sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı. Kırkpınar, sıkı para ve maliye politikaları ile yapılan yapısal reformların ekonominin iyileştirilmesine destek olduğunu belirtti.

Ayrıca, kamuda tasarrufun artırılması ve tasarruf kültürünün yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekerek, teklifin bu amaç doğrultusunda hazırlandığını ifade etti. Milletvekilleri, teklifin tümü üzerinde görüşlerini paylaşmak üzere komisyon toplantısında tartışmalarını sürdürüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder