TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri Huawei Tesislerini Ziyaret Etti

TBMM üyeleri, Huawei'nin Çin'deki AR-GE ve üretim tesislerini ziyaret ederek teknoloji işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Huawei'nin Çin'deki AR-GE ve üretim tesislerinde şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Shenzhen ve Dongguan kentlerinde yapılan resmi ziyaretlerde, Komisyon üyeleri Huawei yetkilileri ile teknoloji ve üretim alanında işbirliği fırsatlarını değerlendirdi. Komisyon Başkanı Mustafa Varank, heyetin amacının farklı ülkelerle teknoloji transferi ve ortak üretim süreçlerini geliştirmek olduğunu belirtti.

Çin temasları sırasında, Shenzhen'in teknoloji ve üretim alanında dünya çapında önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Varank, Huawei'nin Türkiye'deki faaliyetlerine dikkat çekti.

Türkiye'nin teknoloji geliştirme ve üretim alanında ilerlemesini hedeflediklerini söyleyen Varank, Çinli şirketlerin Türkiye'ye daha fazla ilgi göstereceğine inandıklarını ifade etti.

Huawei'nin otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojileri gibi alanlardaki çalışmalarını yerinde gözlemleyen heyet, Türkiye ve Çin arasında teknoloji transferi ve bilgi paylaşımını artırmak amacıyla önemli adımlar atmaya karar verdiler.

TBMM heyetinin Huawei ziyareti, iki ülke arasındaki teknolojik işbirliğini güçlendirecek ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak nitelikteydi. .