adscode
adscode
adscode

TCMB Başkanı: Enflasyonda Yavaşlama Eğilimi Devam Ediyor

TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyonda yavaşlama eğilimine dikkat çekti ve dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduklarını söyledi.

TCMB Başkanı: Enflasyonda Yavaşlama Eğilimi Devam Ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, JPMorgan yatırımcı toplantısında enflasyonda yavaşlama eğilimine dikkat çekti.

Karahan, Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduğunu belirtirken, sıkı para politikası duruşunun devam ettiğini ve likidite fazlasının sterilize edildiğini söyledi.

Bankalarla yapılan swaplardaki gerilemenin parasal aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini ifade eden Karahan, finansal koşulların hala sıkı olduğunu vurguladı.

Ayrıca, iç talebin normalleşme sinyalleri verdiğini, tüketici kredilerinde büyümenin ılımlı hale geldiğini ve enflasyon göstergelerinin çekirdek enflasyon tarafında düşüşe işaret ettiğini belirtti. Karahan, hizmet enflasyonunun hala bir risk oluşturduğunu ifade ederken, kira enflasyonunda yavaşlama sinyalleri olduğunu da ekledi. Haziran ayında dezenflasyon sürecinin başladığını ve enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğine ilişkin geniş bir öngörü birliği olduğunu belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder