adscode
adscode
adscode

TCMB Başkanı Karahan: Politika Faizi 2025 Hedeflerine Ayarlanmalı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Bloomberg'e verdiği röportajda politika faizinde atılacak adımların 2025 ve sonrasındaki enflasyon hedeflerine ulaşmak için ayarlanması gerektiğini belirtti. Enflasyonun gerilemesi faiz indirimi spekülasyonlarına

TCMB Başkanı Karahan: Politika Faizi 2025 Hedeflerine Ayarlanmalı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Bloomberg'e verdiği röportajda politika faizinde atılacak adımların 2025 ve sonrasındaki enflasyon hedeflerine ulaşmak için ayarlanması gerektiğini belirtti. Enflasyonun haziran ayında sekiz ay sonra ilk kez gerilemesi, TCMB'nin politika faizinde indirim yapabileceği spekülasyonlarına yol açmıştı.

Karahan, faiz indirimi zamanlamasına ilişkin temkinli bir yaklaşım gerektiğini belirtirken enflasyon beklentileri ile TCMB'nin tahminleri arasındaki farkın en büyük engel olduğunu vurguladı. TCMB'nin bu yılsonunda enflasyonu yüzde 38'e, 2025 yılsonunda yüzde 14'e ve 2026 yılsonunda yüzde 9'a düşürmeyi hedeflediğini söyledi.

Karahan, hanehalkı ve firma beklentilerinde net iyileşme görmek istediklerini belirterek enflasyon beklentilerinin dezenflasyon sürecine destek olacağını ifade etti. Ayrıca, TCMB'nin rezerv biriktirmeye devam edeceğini ve döviz yükümlülüklerini düşürme konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi. Son olarak, Karahan gelecekte yurtdışı merkez bankalarıyla yapılan mevduat anlaşmalarının gözden geçirilebileceğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder