adscode
adscode
adscode

TCMB Faiz Kararını Açıkladı

TCMB politika faizinde değişiklik yapmadı.

TCMB Faiz Kararını Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu ve üçüncü toplantıda da faizde değişikliğe gitmedi. Piyasaların beklentisi faizin sabit tutulacağı yönündeydi ancak mevduat faizlerindeki dalgalanmaların ardından bazı adımların atılabileceği bildirildi. TCMB açıklamasında, enflasyonun mayıs ayında geçici bir kesintiye uğradığı belirtildi.

Yakın döneme ilişkin göstergeler, yurt içi talebin yavaşladığını teyit etmekte ancak hizmet enflasyonu ve gıda fiyatlarındaki yüksek seyirin enflasyonist baskıları devam ettirdiği vurgulandı. Parasal sıkılaştırmanın etkileri yakından izlenmekte ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergilenmektedir.

TCMB, politika faizini enflasyonist baskıları kontrol altına alıncaya kadar sabit tutacaklarını ve enflasyonda belirgin bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunu koruyacaklarını belirtti.

Kurul, politika kararlarını enflasyonun ana eğilimini düşürecek şekilde belirleyeceklerini ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracaklarını vurguladı. Enflasyon ve enflasyon beklentileri yakından izlenecek ve gerekirse para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır.

TCMB'nin faiz kararı ile ilgili olarak ekonomi çevreleri ve analistler, enflasyonun seyrini ve ekonomik göstergeleri yakından takip etmeye devam edeceklerdir. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder