adscode
adscode
adscode

TCMB'nin Sektörel Enflasyon Beklentileri Anket Sonuçları Açıklandı

TCMB'nin yayımladığı \"Sektörel Enflasyon Beklentileri\" anket sonuçlarına göre, piyasa katılımcılarının enflasyon beklentileri değerlendirildi. Ayrıca BIST 100 endeksi, altın ve gümüş fiyatları ile ilgili güncel bilgiler paylaşıld

TCMB'nin Sektörel Enflasyon Beklentileri Anket Sonuçları Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Sektörel Enflasyon Beklentileri" anketi sonuçlarını yayımladı.

Anket kapsamında, piyasa katılımcılarının, finansal ve reel sektör uzmanlarının, imalat sanayi firmalarının ve hanehalkının 12 ay sonrası yıllık tüketici enflasyonu beklentileri derlenerek değerlendirildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 artışla başladı ve 10. 911,92 puandan işlem görmeye devam ediyor. ABD'li yatırım bankası JP Morgan, altın ve gümüş için 2025 yılı fiyat hedeflerini güncelledi. Altının gramı günü yükselişle başladı ve 2. 523 liradan işlem görüyor. Piyasada günün önemli gündem maddeleriyle ilgili olarak Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon konusunda yapılan tahminlere değinen Kaçmaz, enflasyonun yıl sonunda yüzde 4,2 seviyelerine inebileceğini belirtti. Ayrıca borsa ve altın piyasalarıyla ilgili kısa ve orta vadeli beklentilerini paylaştı.

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak da Kaçmaz, altının ABD'den gelen verilerle etkilendiğine dikkat çekerek, yatırımcıların dikkat etmesi gereken kritik seviyeleri açıkladı. Altında orta uzun vadeli yükseliş trendinin devam edebileceğini ifade etti ve 2. 450 dolar seviyesinin altında kalıcı olması durumunda 3. 000 dolar hedefinin görülebilebileceğini söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder