adscode
adscode
adscode

TDV, Kurban Organizasyonu Kapsamında Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

Türkiye Diyanet Vakfı, vekaletle kurban organizasyonu kapsamında ihtiyaç sahiplerine Kur'an-ı Kerim dağıtıyor.

TDV, Kurban Organizasyonu Kapsamında Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

Türkiye Diyanet Vakfı, geleneksel olarak düzenlediği vekaletle kurban organizasyonu kapsamında bu yıl da ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırırken, dünyanın farklı noktalarında Kur'an-ı Kerim'e erişmekte zorluk çeken insanları da unutmadı. TDV, "1 Kurban 1 Kur'an" projesiyle geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda 20 ülkede toplam 70 bin adet Kur'an-ı Kerim'i muhtaçlara dağıttı. Ayrıca yurt içinde de 10 bin adet Kur'an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, bu projenin önemine değinerek, Kur'an-ı Kerim'in rehberlik eden bir kitap olduğunu ve insanlara şifa ve rahmet getirdiğini belirtti. Turan, bu projenin sadece kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakla kalmadığını, aynı zamanda onlara manevi destek sağladığını vurguladı.

Turan ayrıca, dünya genelinde Kur'an-ı Kerim'e mushaf olarak erişmekte güçlük çeken insanların varlığına dikkat çekerek, bu nedenle projenin önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade etti.

"1 Kurban 1 Kur'an" projesi kapsamında 20 ülkede 70 bin adet Kur'an-ı Kerim'in dağıtımının gerçekleştirildiğini belirten Turan, ayrıca yurt içinde de 10 bin adet Kur'an-ı Kerim'in ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Turan, vakfın yıl boyunca sürdürdüğü "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyasıyla ilgili de bilgi verdi.

96 ülkeye toplam 1 milyon 835 bin 475 adet Kur'an-ı Kerim'in dağıtıldığını ve farklı dillerde basılan Kur'an-ı Kerimlerin dağıtımlarının devam ettiğini aktardı.

Son olarak Turan, "Hediyem Kur'an Olsun" projesine destek olmak isteyen hayırseverlerin 4333'e 'KURAN' yazarak SMS gönderebileceklerini ve aynı zamanda bağış yapmak için online platformları kullanabileceklerini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin