adscode
adscode
adscode

Teknoloji Devi Radarsan, Trafidar İle Yeni Bir Başarıya İmza Attı

Türkiye'nin öncü teknoloji şirketi Radarsan, dünyanın ilk yapay zeka tabanlı trafik radar sistemi Trafidar'ı hayata geçirdi.

Teknoloji Devi Radarsan, Trafidar İle Yeni Bir Başarıya İmza Attı

Türkiye'nin öncü teknoloji şirketi Radarsan, Cube Incubation'da geliştirdiği dünyanın ilk yapay zeka tabanlı trafik radar sistemi Trafidar ile büyük bir başarıya imza attı. Radarsan, Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan başarılı bir yüksek teknoloji girişimi olarak öne çıkıyor.

Radarsan'ın kurucu ortakları, uzaktan algılama teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir ekip tarafından kurulmuş ve Türkiye'de önemli bir yere sahip olan şirket, Sensör füzyonu, Radar ve Yapay Zeka (Derin Öğrenim) projeleriyle dikkat çekiyor. "Sense. Know.

Act" sloganıyla yürüttüğü katma değerli Ar-Ge projeleri ve ihracata yönelik çalışmalarıyla öne çıkan Radarsan, Türkiye'nin teknoloji alanında adından sıkça söz ettiren bir marka haline gelmiştir.

Radarsan Genel Müdürü Serhat Doğan, Trafidar hakkında yapılan açıklamada, bu sistemle karayollarında gece-gündüz ve hava koşullarından bağımsız olarak dört şeride kadar olan araçların hızını, plakasını, markasını, modelini, tipini, konumunu ve rengini tespit ederek Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilettiğini belirtmiştir.

Trafidar, Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak projelendirilmesi çerçevesinde geliştirilmiş ve ülkemizin ulusal güvenliğine büyük katkı sağlayacak bir teknolojik üründür.

Radarsan'ın başarıları arasında yer alan Trafidar projesi, Türkiye'nin teknoloji alanındaki ilerlemesine önemli katkılar sağlayacak ve ülkemizin yerli ve milli teknolojilere olan güvenini artıracaktır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder