Temassız Kart Ödemelerinde Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aldığı kararla temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1.500 TL'ye yükseltildi.

Temassız Kart Ödemelerinde Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi

Milyonlarca kredi kartı ve banka kartı sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aldığı kararla temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limiti 750 TL'den 1. 500 TL'ye yükseltildi.

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden temas gerektirmeden ödeme yapmayı sağlayan bu yöntem, tüketicilerin güvenli ve hijyenik ödeme tercihlerini karşılıyor. 2020 yılında başlayan pandemi süreciyle birlikte temassız ödeme yöntemleri daha da önem kazanmış ve talepler artmıştı. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte tüketicilerin günlük alışverişlerinde daha rahat ve güvenli bir şekilde ödeme yapmaları mümkün hale gelmiştir.