adscode
adscode
adscode

Temmuz Ayı Dış Ticaret Verileri Açıklandı

Avrupa başta olmak üzere dış pazarlarda talebin canlı olmadığı bir döneme rağmen, ihracatın artmaya devam ettiği Temmuz ayı dış ticaret verileri açıklandı.

Temmuz Ayı Dış Ticaret Verileri Açıklandı

Yılmaz, sosyal medya hesabından temmuz ayı dış ticaret verileri hakkında paylaşımda bulundu.

Avrupa başta olmak üzere dış pazarlarda talebin canlı olmadığı bir döneme rağmen, büyümede dengelenme politikasının önemli bir göstergesi olan ihracatın artmaya devam ettiğini belirtti. Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracatın yüzde 13,8 artarak 22,5 milyar dolar olduğuna işaret etti. Yılmaz, ihracatçıları ve onları çeşitli araçlarla destekleyen kurumları tebrik etti. İhracatın yıllıklandırılmış değeri temmuz ayında 261,5 milyar dolara yükseldiğini ve OVP'de 2024 yıl sonu hedefinin 267 milyar dolar olduğunu belirtti.

Yılmaz, turizm gelirlerinde de benzer bir ivmenin yakalandığını vurgulayarak, ilk 6 ayda 23,7 milyar dolarla rekor seviyesinde olan turizm gelirlerinin OVP yıl sonu hedefinin 60 milyar dolar olduğunu söyledi.

Mal ve hizmet ihracatındaki artışların cari açığı ve dövize olan ihtiyacı düşürdüğünü ve rezerv birikimine, finansal istikrara ve dezenflasyon sürecine katkı sunduğunu belirtti.

Siyasi ve makroekonomik istikrar ve güven ortamında ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme hedeflerini koruyacaklarını ve eylül ayında güncellenecek olan OVP'de bu konuya odaklanacaklarını ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder