adscode
adscode
adscode

Terör Örgütleri Finansal Faaliyetlerine İlişkin İddianame Kabul Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, terör örgütlerinin finansman faaliyetleri ve para transfer yöntemlerine yönelik detaylı bilgiler içeriyor.

Terör Örgütleri Finansal Faaliyetlerine İlişkin İddianame Kabul Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, terör örgütlerinin finansman faaliyetleri ve para transfer yöntemleri detaylı bir şekilde ele alındı.

İddianamede, Terörle Mücadele Daire Başkanlığının terörizmin finansmanı ve kara para aklama faaliyetlerinin deşifresine yönelik yaptığı çalışmalar sonucunda, çatışma bölgeleri ve Türkiye arasında yasa dışı para transferleri gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Şirketler aracılığıyla gerçekleştirilen para transferlerinde "hawala" sisteminin kullanıldığı ve transfer açıklamalarında "zekat", "yetim" ve "sadaka" gibi kelimelerin yer aldığı ifade ediliyor. İddianamede ayrıca, terör örgütü DEAŞ adına para transferi gerçekleştiren sanıklar ve şirketlere ilişkin detaylı bilgiler de yer alıyor.

Özellikle Piko Turizm Şirketi ve Piko Gold Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinden gerçekleştirilen finansal işlemlerin incelendiği iddianamede, şirketlerin işlem hacimleri ve mali profilleriyle ilgili detaylı bilgiler de raporlanmış. Ayrıca, Suriye'den Türkiye'ye para transferi gerçekleştiren kişilerin ve şirketlerin faaliyetleri de detaylı olarak ele alınıyor.

Son olarak, sanıkların cep telefonu incelemeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda, suçlamaları reddettikleri ancak iddiaların karşısında tutarsız oldukları belirtiliyor.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, sanıklar hakkında farklı suçlamalarla 15 ila 42 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin