adscode
adscode
adscode

TESK Genel Başkanı Palandöken'den Enflasyon ve Zamlara İlişkin Açıklama

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon ve zamların artışına dikkat çekerek üretim miktarının artması gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Palandöken'den Enflasyon ve Zamlara İlişkin Açıklama

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artan zam oranları ve zamların enflasyona etkisine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Palandöken, fiyatların düşmesi ve zamların önüne geçilmesi için üretim miktarının artması gerektiğine dikkati çekti. Yaz döneminde özellikle meyve sebze fiyatlarının düşmesi gerekirken yükseldiğine dikkati çeken Palandöken, “Yaz ayında doğalgaza zam geldi.

Bundan sonraki süreçte elektrik, doğalgaz, petrol gibi ürünlere zam yapıldıkça enflasyon muhakkak artar. Ama sorun bu yaz mevsiminde fiyatların düşmemesi ve navlun hizmetlerinin yükselmesi gibi bir sorun var.

Özel bir akaryakıtın ticari araçlara taksi, dolmuş, minibüs, otobüs, kamyon, tır gibi vasıtalara verilmemesinden kaynaklanan bir navlun maliyetleri çıktı ortaya. Dolayısıyla vatandaş yaz aylarında her şeyin ucuzlayacağını beklerken fiyatların artması gerçekten düşündürücü.

Üretimin artması için atılacak somut adımların ekonominin yeniden yapılandırılmasına imkan sağlayacağını belirten Palandöken, “Peşinen gelen zamlar hem de kontrollü zam dediğimiz elektrik, doğalgaz, akaryakıt denetleme kurulundan geçen zamlar bunlar yapılırsa gayrı ihtiyari artık herkes zam yapma furyasına dahil oluyor. Bunun için yapılacak şey enflasyon düşürülecek. En azından ciddi lokomotif durumunda olan zamların durması lazım.

"TESK Genel Başkanı Palandöken'in açıklamalarına göre, üretimin artması ve zamların kontrol altına alınması enflasyonla mücadelede önemli adımlar olacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder