TESK Genel Başkanı Palandöken: Yüksek Enflasyon Piyasaları Bozuyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek enflasyonun piyasaların dengesini bozduğunu belirterek, uzun vadeli bir yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Yüksek Enflasyon Piyasaları Bozuyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, yüksek enflasyonun piyasaların dengesini bozduğuna işaret etti.

Ekonomik canlanma ve devlet gelirlerinin artması için uzun vadeli bir yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu belirten Palandöken, esnafın borçlarına kapsamlı bir yapılandırma şartının olduğunu ifade etti.

Ayrıca, yapılandırmanın devlet gelirlerine de katkı sağlayacağını belirten Palandöken, insanların borç yükünden kurtulmasını ve istihdamın artmasını sağlayacağını dile getirdi.

Geçmiş yıllardaki gelir miktarının üzerinde gelir elde edilmesini ve esnafın mağduriyetinin önlenmesini sağlayacak olan bu yapılandırmanın önemine dikkat çekti.