TFF Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1. Lig'de yabancı futbolcu kuralında değişiklik yaptı. Detaylar haberimizde.

TFF Yabancı Futbolcu Kuralında Değişiklik Yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig'de futbolcu uygunluklarına dair değişikliğe gitti.

Yakın zamanda TFF Yönetim Kurulu'nun düzenlediği toplantıda, Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunda yabancı futbolcu kuralında bir değişiklik yapıldı. 2024-2025 sezonunda Süper Lig'de A takım listesinde bulunan futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarıldı. Ayrıca Türkiye A Milli Takımı'nda forma giyemeyen 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine olanak tanındı. Karşılaşma isim listesinde belirlenen futbolculardan 12'sinin yazılabilme uygulaması devam edecek. Trendyol 1. Lig'de ise bu sayı 8 olarak belirlendi.

TFF Yönetim Kurulu, Profesyonel Liglerdeki futbolcu uygunluklarında yapılan bu değişiklikleri açıklarken, 2023-2024 sezonunda uygulanan kuralların bu sezon da devam edeceğini belirtti. .