Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AB Büyükelçileriyle İstişare Toplantısında Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AB Büyükelçileriyle Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıya dair bilgiler paylaştı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AB Büyükelçileriyle İstişare Toplantısında Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB Dönem Başkanı Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis'in ev sahipliğinde, AB üyesi ülkelerin Ankara'daki büyükelçileriyle bir araya geldiklerini bildirdi. Bolat, toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin bugünü ve geleceği ile Türkiye-AB yüksek düzeyli ticaret diyaloğu çalışmalarını ele aldıklarını belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin AB ile olan dış ticaret hacmi, Gümrük Birliği'nin modernizasyonu, hizmetler ticareti, dijitalleşme, yeşil dönüşüm gibi stratejik konuları konuştuklarını ve işbirliğini geliştirmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.