adscode
adscode
adscode

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türkiye-AB İş Dünyası İlişkilerinde Güçlü Bir Gelecek İçin Kararlıyız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı'nda, Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve ticaret ilişkilerinin derinleştirilmesi konusunda ka

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Türkiye-AB İş Dünyası İlişkilerinde Güçlü Bir Gelecek İçin Kararlıyız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Brüksel'deki AB Komisyonu binasında düzenlenen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu kapsamındaki İş Dünyası Yuvarlak Masa Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve AB arasındaki ekonomik ortaklığın ileriye dönük bir vizyon oluşturulması için çalıştıklarını vurguladı. Bolat, Gümrük Birliği'nin modernizasyonunun ve ticaret ilişkilerinin derinleştirilmesinin önemine değindi.

Kararlı ve işbirliğine dayalı çabalarla, Türkiye ile AB arasındaki entegrasyonun derinleştirilmesi için kapsamlı bir yol haritası geliştirdiklerini belirtti.

Gümrük Birliği'nin önemine ve yapısının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bolat, iş dünyası temsilcilerinin beklentilerini de dinlediklerini ifade etti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis de Türkiye ve AB arasındaki ticaret ilişkilerinin güçlü olduğunu ve Gümrük Birliği'nin değer zincirlerini birbirine bağladığını belirtti. Bugünkü toplantının ticari engelleri kaldırmak ve işbirliği alanlarını belirlemek için önemli bir platform olduğunu söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder