Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Tanıtım Toplantısında Konuştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşma hakkında bilgiler

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yeşil Mutabakat Uyum Projesi Tanıtım Toplantısı’na katıldı ve pandemi döneminde ekonomik gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, dünya ticaretini etkileyen zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin güçlü performans sergilediğini belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ticari ilişkilerine de değinen Bakan Bolat, 28 yıldır süregelen Gümrük Birliği'nin ticaret hacmini artırdığını ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne olan ihracatının önemli bir paya sahip olduğunu vurguladı. Hem ihracat hem de dış yatırımlar konusunda Avrupa Birliği'nin Türkiye için önemini vurgulayan Bakan Bolat'ın konuşması oldukça dikkat çekiciydi.