adscode
adscode
adscode

Ticaret Bakanlığı Ekipleri İstanbul'da Fahiş Fiyatlara Denetim Yaptı

Ticaret Bakanlığı ekipleri İstanbul'un tüm ilçelerinde marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda birçok üründe mevzuata aykırılık tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı Ekipleri İstanbul'da Fahiş Fiyatlara Denetim Yaptı

Ticaret Bakanlığı ekipleri, İstanbul'un tüm ilçelerinde yerel ve ulusal marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimi yaptı.

Yapılan denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket fiyatının değişim tarihine ve ürünün önceki fiyatına bakıldı. Ayrıca manav reyonundaki meyve ve sebzelerin menşei ve geliş fiyatı bilgisi Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi. İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, Ümraniye'de yapılan denetimler sırasında yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Menteşe, temmuz ayı içinde yapılan denetimlerde 6498 firma ve 8564 ürün incelendiğini belirtti. Bu incelemeler sonucunda 9751 üründe mevzuata aykırılık tespit edildi ve bu firmalara idari işlem uygulandı. Toplamda 34 milyon 254 bin 454 lira ceza kesildi. Menteşe ayrıca, 19 günlük süreçte 3012 yerel ve ulusal markette denetim yapıldığını ve 70693 ürünün incelendiğini söyledi.

Denetimlerde alım ile satım arasındaki aşırı fiyat artışları tespit edilen ürünlerle ilgili bilgi ve belge talep edildiğini ve gerekli incelemelerin yapıldığını aktardı.

Ayrıca, künye bilgisi olmayan ürünlerin tespit edilmesi üzerine 227 uygunsuzluk tespit edildi ve bu ürünlere yaklaşık 13 milyon 983 bin 654 lira ceza kesildi.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olarak tüketiciyi koruma anlamında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Menteşe, haksız fiyat artışı ve stokçuluk gibi konularda da gerekli işlemlerin yapıldığını vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder