adscode
adscode
adscode

Ticaret Bakanlığı Emlak Sektöründe Denetimlerini Sürdürüyor

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesis edilmesi için denetimlerini sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığı Emlak Sektöründe Denetimlerini Sürdürüyor

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesis edilmesi, sektörde kaliteli hizmet sunumunun sağlanması ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda ilan platformlarında yer alan aldatıcı ilanların önlenmesi, spekülatif fiyat artışlarının engellenmesi ve ilan kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla ilan platformlarına kimlik doğrulama ve yetki doğrulama yükümlülükleri getirilmiştir.

Bu doğrultuda, taşınmaz ilanı vermek isteyen kişilerin kimlik doğrulamaları Bakanlığın Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca, yetki doğrulamasının da EİDS üzerinden yapılması planlanmaktadır. Denetimler sonucunda yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti faaliyetinde bulunan emlak işletmelerine toplamda 29. 221. 612 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Emlak sektöründe vatandaşlarımız aleyhine gerçekleşebilecek durumlar Ticaret Bakanlığı tarafından yakinen takip edilmekte ve hızlı şekilde tedbirler alınmaktadır. İlan platformlarındaki konut ilanları takip edilerek piyasa dengesini korumak amacıyla idari yaptırımlar uygulanmaktadır. 2023 yılından bugüne kadar ilan fiyatında fahiş artış yapanlara uygulanan idari para cezası toplamı 88. 900. 000 TL’ye ulaşmıştır.

Ticaret Bakanlığı, gerek piyasanın adil, rekabetçi ve istikrarlı şekilde işlemesini sağlamak, gerekse manipülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla emlak sektörüne yönelik denetimlerini önümüzdeki günlerde de hız kesmeden sürdürecektir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder